Πόσες φορές ακούστηκαν ιστορίες για δάνεια που λήφθηκαν εν άγνοια απλών ανθρώπων και για περιπτώσεις κλοπής ταυτότητας. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να προστατέψετε την αλληλογραφία σας. Μπορεί  σημαντικές πληροφορίες, να πέσουν σε χέρια τρίτων και να καταλήξετε να ζήσετε σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε την αλληλογραφία σας είναι η χρήση ενός γραμματοκιβωτίου καλής ποιότητας, που θα περιλαμβάνει και κάποια κλειδαριά.

Με αυτό τον τρόπο η αλληλογραφία σας θα είναι περισσότερο ασφαλής. Εκτός όμως από τις περιπτώσεις κλοπής ταυτότητας, ένα καλό γραμματοκιβώτιο θα προστατέψει την αλληλογραφία σας από τις καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα αν λείπετε συχνά από την κατοικία σας και η αλληλογραφία βρίσκεται εκτεθειμένη στα στοιχεία της φύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε κανένα δεν αρέσει να βρει την αλληλογραφία του, μουσκεμένη από την βροχή, κάνοντας αδύνατη την ανάγνωση της. Και ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για αλληλογραφία από κάποια τράπεζα που μπορεί να περιέχει την νέα σας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ένα γραμματοκιβώτιο είναι πλέον απαραίτητο.